Lezaie

2009-11-08
22:26:01

Fisq!
Kom på att det är rätt kul att skriva blogg.. men det kommer nog vara lite olika lång tid emellan inläggen ^^. Här kommer iaf ett inlägg som jag skrev på Zoonen idag, varse!

Hej blogg! Idag har jag köpt nya fiskar till mitt nya akvarium. Dom är jättefina och allt har gått jättebra! Min bonussmamma körde hit hennes gamla akvarium inkl växter, trädrot, dekoration, slamsugare, malmat, slöjstjärtmat, hink, doppvärmare, pump m.m samt två ancistrus helt gratis för några dagar sen. Nu har jag o mormor varit och inhandlat fisk på djurmagazinet i farsta. Fast vi måste köpa en till guppy imorrn då dom felinformerade oss om deras levnadssätt. Hursomhelst, nu har jag räknat ihop att jag totalt har 2 akvarium, 13 fiskar, 2 ancistrus och 9 snäckor. Totalt har jag alltså 24 vattenlevande varelser atm! :D Jag är jättenöjd. Det var dessutom en för tidig julklapp så jag slapp betala för alla fiskar. Så jag ska möblera om lite både i det stora och det lilla akvariumet, så fort jag har flyttat det stora till Säby. Jag har jättekul med min nya hobby!

Dessutom fick jag 240kr i lön idag! 140 för att jag var med och bytte däck idag och 100 för att jag hjälpte bror att dela ut lappar inför däckbytardagen. Fint!

Nu är det två veckor kvar på min praktik på Skansen. Tänk att en vecka kan gå så fort! Jag satsar på att hinna introducera mig för Jonas Wahlström den här veckan, pappa känner tydligen honom lite smått, dessutom har jag tidigare haft prao på skansen-akvariet.
Just nu får jag iaf ta hand om Guerezorna på Skansen, en sorts apor som bor i mellersta Afrika. Jättegoa! Jag får även ta hand om fyra vaktlar, två vävare, jättemånga astrilder, 2 krontranor och 14 pärlhöns. Just därför har jag fått ett stort intresse för fåglar. Det började med att det är så sjukt kul att göra iordning maten, det är något av det roligaste jag får göra på Skansen.

Det var allt för mig idag! Hejdå. 

(Bilderna är från min prao på Skansen-Akvariet :))